hosting gràcies a

Benvingut!

Entra com usuari registrat per accedir a tot el contingut

Children's Health Programme

12 Novembre 2013

El projecte es porta a terme en una de les zones més pobres de Kènia, afectada especialment per la malària, les enfermetats respiratòries i el còlera, i està concebut per a donar assistència sanitària bàsica i preventiva als beneficiaris durant períodes de deu anys.

En els últims anys, Kènia ha estat un dels països amb major creixement econòmic d'Àfrica, tot i les dificultats polítiques que travessa i el setge de la violència, que ha incidit molt negativament a la seva principal font d'ingressos: el turisme. Algunes dades:

 • 43 milions d'habitants
 • 80% dels quals viuen en àrees rurals
 • 50% que sofreix pobresa multidimensional
 • L'esperança de vida és de 63 anys
 • El 16'5% dels nens estan desnutrits

Una de les principals debilitats de Kènia és la desigualtat social de la població. La riquesa natural del país ha permès el desenvolupament d'un turisme de luxe amb grans infraestructures a les zones més riques, que contrasten significativament amb la pobresa absoluta de les zones més desfavorides, on cobrir les necessitats més bàsiques es converteixen per a gran part de la població en una tasca difícil, quan no impossible, que necessita de l'ajuda externa.

La principal activitat econòmica en el medi rural és l'agricultura. La propietat de la terra es concentra en grans plantacions i cooperatives dedicades a la producció hortícola, de flor, te i cafè, i que acullen una mitja de cent famílies per plantació. El sou dels recolectors, principalment dones, és inferior a un euro al día. El 40% de la població no té accés a aigua, les condicions de salubritat de les cases són molt deficients i desconeixen les mesures més bàsiques d'higiene.

La sanitat a Kènia està limitada i no és gratuïta. Moltes famílies, especialment de les zones rurals, no disponen de recursos econòmics per a fer front a les despeses mèdiques i un de cada deu nens mor abans de complir 10 anys per malalties infeccioses curables com la diarrea infantil, provocada per la falta d'higiene.

El projecte de salut infantil CHEP que Kianda Foundation ha posat en marxa a Limuru, al nord de Nairobi, busca donar resposta a les necessitats d'atenció sanitària dels més desfavorits de la zona a través de programes de deu anys de duració.


Darreres Notícies

   

  Muntaner 341, Planta 3 - 08021, Barcelona

  Avís legal, Política de cookies i Protecció de dades.