hosting gràcies a

Benvingut!

Entra com usuari registrat per accedir a tot el contingut

Kimlea Business Centre

24 Desembre 2013

Durant els primers mesos de 2013, Kianda Foundation va iniciar el Kimlea Business Centre, que té com a objectiu formar dones rurals emprenedores. Comptem ja amb algunes històries d'èxit, com la de Njeri.

Njeri és una senyora de mitjana edat, casada i amb tres fills. Ha estat al primer grup entrenat en habilitats tècniques i de negocis al Centre de Negocis de Kimlea des de març fins a maig del 2013. La capacitació va incloure decoració de tartes, catering i habilitats bàsiques de bugaderia. Una de les habilitats que va aprendre va ser fer melmelada. Mai havia posat en marxa un negoci, únicament generavva cultius de subsistència. El seu marit va assistir a la reunió del Funcionari i del Comisari del Districte de Rironi (Limuru), on el personal de la Fundació Kianda va parlar sobre la pròxima apertura del Kimlea Business Centre.

El seu marit li va parlar del training i va decidir assistir-hi. Després de cada lliçó practicava el que havia aprés i, precisament després d'aprendre a fer melmelada, va decidir que era aquest el negoci que anava a començar. A Kimlea, també va aprendre coses de bugaderia i neteja de tapissos. Una dona adinerada del seu barri necessitava a algú que netegés els seus sofàs. Njeri ho va fer i la senyora va quedar tant impresionada que li va pagar 30€. Amb 10 va comprar els seus primers ingredients per a fer melmelada i els seus envasos, 10 més per registrar el seu negoci ("Alimentos de doble alegría") i els últims 10 els va ingressar en un compte del "Family Bank". El 30 d'abril va fer melmelada de maduixa i ruibarbre i la va posar en envasos de plàstic. L'1 de maig, sent dia festiu i sabent que la majoria de la gent estaria a casa, va anar de porta a porta explicant que ella feia melmelada i que li agradaria donar una mostra per a que facin comandes qui li hagi agradat el ser producte. Per a comercialtzar els seus productes, va distribuir les mostres de manera gratuïta a 29 llars. Uns dies més tard, els veïns van començar a trucar per fer les seves comandes.

Al mes de maig va fer melmelada amb ingredients per valor d'uns 4€ i les seves vendes van ser de 70€. El seu proper pas és aplicar per a la certificació de la oficina d'estàndards de Kènia (KEBS). Amb això podrà vendre els seus productes als supermercats. Realment , el Kimlea Business Centre ha millorat força el nivell de vida de la seva família.


Darreres Notícies

     

    Muntaner 341, Planta 3 - 08021, Barcelona

    Avís legal, Política de cookies i Protecció de dades.